Echipa Stop Cancer


Conf  Dr. Adina Croitoru
medic specialist oncologie medicală

Dr. Adina Croitoru este medic primar, specialist în oncologie medicală cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu. Este șefa departamentului de oncologie medicală din Institutul Clinic Fundeni, București. Principala sa zonă de interes este cancerul gastro-intestinal. De asemenea, este conferențiar la Facultatea de Medicină „Titu Maiorescu” din București.

 

Experiența sa de cercetare include efectuarea a peste 50 de studii internaționale ca și investigator principal pentru majoritatea dintre acestea. De asemenea, a fost coordonatoare națională pentru 4 trialuri internaționale. A publicat, în calitate de autor, sau co-autor, peste 50 de articole și aproape 60 de rezumate în reviste românești și internaționale.
Dr. Croitoru a participat ca lector la peste 120 de evenimente științifice naționale și internaționale. Dr. Croitoru este vicepreședinte al Societății Române de Oncologie Digestivă (SROD), al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR) și este co-organizatoarea Simpozionului Stop Cancer România împreună cu Dr. Florin Băcanu și Dr. Doru Paul. Este membră a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), Societății Europene de Oncologie (ESMO), a Societății Europene de Tumori Neuroendocrine (ENETS) și al Societății Europene de Oncologie Digestivă (ESDO).


Dr. Florin Băcanu
medic specialist oncologie medicală

Dr. Florin Băcanu, medic primar oncolog, este unul dintre cei mai respectați oncologi din România cu mai mult de 20,000 de pacienți tratați până în prezent în cei 37 de ani de experiență în domeniul Oncologiei Medicale. Este vicepreședinte al Societății Române de Oncologie – filiala București. și  vicepreședinte al Comisiei de Oncologie a Direcției Sanitare a Municipiului București. Dr. Băcanu este de asemenea membru în Comitetul Director al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România și co-organizatorul Simpozionului de Oncologie Translațională STOP Cancer România împreună cu Dr. Adina Croitoru și Dr. Doru Paul. Oferă consultaţii de specialitate în Cabinetul Medical Individual situat la etajul 2 al Policlinicii Povernei și în cadrul spitalului Sanador. Dr. Băcanu este membru al Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), Societății Europene de Oncologie (ESMO), al Societății Nationale de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR) și al Colegiului Medicilor din România.


Profesor Asociat Dr. Doru Paul

medic specialist oncologie medicală, hematologie
și medicină internă

Dr. Paul este absolvent al Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București în 1993. În perioada 1993-1996 și-a continuat studiile în Franța, la Paris. Competențele dobândite în Franța includ: diplomă universitară de Oncologie Medicală a Universității Paris VII, diplomă de Cronobiologie a Universității Paris VI, masterat în Biologia Îmbătrînirii cu o teză asupra genelor homeoboxe la Institutul Curie, Paris. Specializările din Statele Unite sunt: Medicină Internă, Hematologie, Oncologie Medicală. Diplomele sale de specialitate au fost echivalate și sunt recunoscute și în România. În prezent este Profesor Asociat la Weill College of Cornell University și lucrează ca specialist oncolog la New York Presbyterian Hospital. Dr. Doru Paul este de asemenea editorul pentru oncologie al revistelor “Molecular Medicine” și “Laryngoscope”.

 

Dr. Doru Paul are o experiență extensivă în cercetarea clinică și translațională și în oncologia moleculară, fiind investigator clinic principal în mai mult de treizeci de trialuri clinice și inițiator a mai multor studii translaționale originale de tip pilot pentru care a obținut aprobarea (înregistrarea IND) de la Food and Drug Administration (FDA) SUA. Dr. Doru Paul a fost invitat ca speaker și moderator la diferite conferințe din SUA, China și România, participând la congresele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR) din 2007 până în prezent.

 

Dr Doru Paul este membru al Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), Societătii Americane de Hematologie (ASH), Societătii Americane de Studiu al Cancerului (AACR), Academiei de Știinte din New York (New York Academy of Science), Societății Europene de Oncologie (ESMO), al Societătii Nationale de Oncologie Medicală din Romania (SNOMR) și al Colegiului Medicilor din România.

 

Împreună cu Dr. Adina Croitoru si Dr. Florin Băcanu este coordonatorul proiectului STOP Cancer România.