Simpozion 2021

DRAGI COLEGI,

 

În 2021, omenirea se confruntă în continuare cu pandemia Covid-19 care ne-a afectat și continuă să ne afecteze viețile tuturor într-un mod radical. Pe parcursul pandemiei este esențială atenția acordată pacienților cu cancer precum și personalizarea tratamentelor oncologice care trebuie să ia în considerare, alături de alte comorbidități, și riscul infectiei cu virusul SARS-Cov2. Pentru detalii vă invitam să consultați cu titlu informativ recomandările ghidului ESMO: https://www.esmo.org/guidelines/cancer-patient-management-during-the-covid-19-pandemic

 

În numele Comitetului de Organizare ne revine o desebită plăcere de a vă invita să participați la sesiunile celui de-al cincilea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului care se va desfășura virtual, pe platformele zoom și youtube, în perioada 23 septembrie-25 septembrie 2021.

 

Inscrierile la editia din 2021 a simpozionului se fac pe platforma de pe site-ul: https://www.stop-cancer.ro/

 

Simpozionul Translațional de Oncologie Personalizată (STOP Cancer-România) se desfășoară sub egida “Societatii Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului” cu colaborarea “Societătii Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR)” și a “Societății Române de Radioterapie si Oncologie Medicală(SRROM)”.

 

La această ediție participă chirurgi-oncologi, radioterapeuți, oncologi medicali, anatomopatologi și cercetători în domeniul științelor fundamentale din SUA, Canada, Europa,Turcia, si, bineînțeles, România. Intenția noastră este, pe de o parte, de a facilita dialogul între specialiștii oncologi din România și diaspora, iar pe de altă parte, de a crea o platformă de oncologie translațională pentru schimbul de informații și idei între cercetătorii din diferite domenii ale științelor fundamentale și clinicienii oncologi în scopul dezvoltării de proiecte comune.

 

Programul simpozionului poate fi consultat aici: https://www.stop-cancer.ro/users/program.php

 

Prin aceste platforme de colaborare și informare dorim să contribuim atât la îmbunătățirea modalităților de diagnostic ale cancerului cât și la ameliorarea prognosticului și a calității vieții pentru pacienții cu cancer din România.

 

În premieră absolută în România anul acesta vom găzdui un workshop, care va discuta modalitățile de utilizare practică, cu exemple concrete, a metodei de radioterapie stereotactica SBRT (Stereotactic Body Radiotherapy), respective, a sistemului SRS (Stereotactic RadioSurgery). Workshopul este destinat atât radioterapeuților, oncologilor cât și tehnicienilor, dozimetriștilor și fizicienilor specializați în radioterapie.

 

De asemenea, anul acesta vom continua inițiativa de anul trecut a sesiunii dedicate tinerilor oncologi și cercetători din oncologie.

 

Prezenţa lectorilor de peste hotare precum şi a dumneavoastră ne onorează şi garantează succesul Simpozionului. Limba oficială a Simpozionului este limba română.

 

Pentru orice fel de întrebări/nelămuriri/informații suplimentare/ comentarii ne puteți scrie la: contact@stop-cancer.ro

 

Vă invităm să vizitați si site-ul cu informații dedicate pacienților cu cancer: https://stopcancertv.ro precum și noul număr al revistei, Journal of Medical and Radiation Oncology apărut sub egida Societății Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului, https://jmedradonc.org/

 

Simpozionul va fi creditat cu 17 credite EMC!

 

Dupa incheierea simpozionului, care se va transmite live pe Zoom Webinar, inregistrarile prezentărilor vor fi postate pe site-ul: https://www.stop-cancer.ro

 

Bine ați venit!
Comitetul de organizare

Sustinut de:

Asociaţia Societăţii Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului